Maaike januari 2017:

Tijdens onze scheiding wilden we vooral zeker weten dat we de zakelijke kant goed zouden regelen. Christa heeft ons daarin prima begeleid, was vriendelijk en toch duidelijk en hield er een passend tempo in. Ze heeft ons geholpen in het nemen van alle noodzakelijke besluiten waardoor we nu allebei weten waar we aan toe zijn en een heldere basis hebben voor de toekomst.


L. Keuper, namens M.C. van Veen december 2016:

Je hebt ons vriendelijk, betrokken en professioneel geholpen. We hadden er vertrouwen in dat het door jou goed geregeld zou worden. En dat bleek terecht te zijn. We zijn inmiddels goed gescheiden en ons eigen leven aan het opbouwen. Bedankt voor alles.”


Petra T. , maart 2016:

Wij zijn zeer tevreden over jouw begeleiding in het scheidingsproces.
Een hoop gecijfer, om ons een beetje een idee te geven wat ons allebei te wachten stond in de toekomst. Je wist ons een hoop geld te besparen door - daar waar de hypotheekadviseurs al hadden opgegeven-  als een terriër vast te bijten in het geloof dat met onze hypotheekbank wel wat te regelen viel. Je kreeg gelijk.

Het grootste compliment komt echter niet van ons, maar van onze notaris, die zelden of nooit een zo wel doordacht convenant had gezien!


Monique de V. te A., januari 2016:

Tijdens het hele proces van de echtscheiding heb ik de begeleiding van Christa als zeer prettig ervaren. Christa bewaakt de belangen van beide partijen professioneel en neutraal. Haar nuchtere en doortastende houding heeft ervoor gezorgd dat we het proces vlot hebben verlopen. Ook de aandacht voor de kinderen en het gesprek met de kindertherapeut was heel fijn. Ik kan een ieder die aan het begin van dit moeilijke traject staat Christa van harte aanbevelen.


A.en L. te Putten, april 2015:

Wij hebben Scheidingsbegeleiding Amersfoort als zeer prettig ervaren voor zover je daar van kan spreken in deze situatie.
Christa Key is professioneel en goed, neutraal, betrokken, absoluut eerlijk en voor ons zeker niet onbelangrijk: warm en menselijk.
Christa stond naast ons gedurende de gehele afwikkeling.
De zaken zijn stuk voor stuk besproken en gaandeweg kom je samen tot afspraken die voor beiden aanvaardbaar en draaglijk zijn.
Ze zocht alles tot in de puntjes uit en alles is vlot verlopen.
Resultaat is mede door Christa dat wij ‘gewoon’ met elkaar om kunnen blijven gaan. Echt Top!


Leny, december 2014:

Langs deze weg wil ik je hartelijk bedanken voor je inzet in onze echtscheidingsprocedure. Wij wisten niet waar we moesten beginnen, maar je hebt ons hele proces mooi begeleid. In je benadering, neutraliteit en het achteraf nog sturen in de uitvoering van de plannen laat je je betrokkenheid echt zien.


Arthur Kruisman, november 2014:

De begeleiding van Christa heeft ons echt verder geholpen. Wij zijn er achter gekomen dat een route met advocaten niet effectief is gebleken. Advocaten zijn snel geneigd om voor de één of voor de ander te strijden en Christa kan echte een perfecte balans voor beide partijen aanbrengen. Soms werd ik wat steviger aangesproken en op andere momenten mijn partner. Onze grootste zorg was of we er financieel goed uitkwamen en onze grootste wens daarbij was om de relatie vooral goed te houden. Beide wensen zijn uitgekomen. Christa is persoonlijk èn zakelijk tegelijk en haar eerlijkheid en oprechtheid vonden wij bijzonder aangenaam. Scheiden is nooit gemakkelijk, maar mocht het toch een onvermijdelijke route zijn, dan kan ik Christa van harte aanbevelen.


A te A, 17 juli 2014:

Twee jaar geleden besloten mijn toenmalige man en ik na een lang proces te scheiden. Vooral omdat we kinderen hebben, wilden we dat alles goed geregeld is. We hebben toen besloten om een mediator in te schakelen. 
Christa Key was precies wat we in gedachten hadden: iemand die ons onafhankelijk advies kan geven en ons mee nam in dit traject. We hebben duidelijke afspraken kunnen maken, waardoor mijn ex en ik weten waar we aan toe zijn, wat van ons verwacht wordt en wat we van de ander kunnen verwachten. 
Als je gaat scheiden en je wilt dit gezamenlijk op een goede manier afhandelen dan kan ik zeker Christa Key aanraden.


Wies, mei 2014:

In het najaar van 2013 zijn wij ivm onze scheiding een paar maanden begeleidt door Christa. Ik heb dat als heel prettig ervaren. Er komen bij zo'n proces niet alleen veel emoties kijken, maar je stapt ook in een onbekende wereld vol regels en wetten. Christa was zeer kundig en wist zakelijkheid en gevoel in een goede verhouding te stroomlijnen. Ook als er processen doorgezet moesten worden vond ik haar integer, neutraal en respectvol. Voor mij was het fijn om op deze manier door dit zware, verdrietige proces bij de hand genomen te worden.”


Ton en Leon, april 2014:

Wij hebben Christa leren kennen in een voor ons moeilijke periode van echtscheiding. Verstand en emoties liepen door elkaar heen.
Christa heeft de gave om zowel de emoties ruimte te geven, als de zakelijke kant te structureren, zodat er constructief naar een nieuwe situatie werd toegewerkt waarin de financiële/zakelijke kant van de echtscheiding, en de emotionele kant, allebei de aandacht kregen die ze verdienden.
Wij kijken niet teug op een leuke periode, maar wel op een erg betrokken en kundige begeleiding door deze periode heen door Christa. Daarin is zij voor ons van grote waarde geweest. ”


Q te H, februari 2014:

Tijdens de verschillende afspraken weet Christa de lastige punten meestal bespreekbaar te maken zodat het gesprek toch een veilig gevoel geeft. Ik heb nooit het gevoel gehad een verkeerde keuze moest maken. De gesprekken waren soms lastig maar werden goed behandeld.
Ook de neutraliteit in het maken en adviseren van beslissingen staat hoog bij haar in het vaandel.


Floor S. te H, februari 2014:

Mw. Key heeft ons deskundig en nauwkeurig begeleidt in onze scheiding. Ze heeft alle zaken goed uitgezocht en het zo eerlijk mogelijk geregeld. Ik kan haar dan ook ten zeerste aanbevelen. “


A te A, november 2013:

De keus voor Christa werd van meet af aan bepaald door de integriteit die zij uitstraalde. Dit heeft ze ook daadwerkelijk in de praktijk gebracht. Naast haar integere houding heeft Christa kennis van zaken en is ze zorgvuldig in de afwikkeling. Haar onafhankelijke opstelling zorgt er voor dat ze de belangen van een ieder behartigt. Hierbij heeft ze voldoende aandacht voor de emoties.”


K. en M. te Leusden , april 2013:

Tijdens onze scheiding heeft Christa ons op prettige en professionele wijze begeleid. Niet alleen voor wat betreft de financiële kant van het verhaal, maar ook voor de emotionele kant die een scheiding met zich meebrengt. Wij hebben het als zeer prettig ervaren.


Fam. W te A, januari 2012:

Christa Key is professioneel, deskundig en geeft goede adviezen. Wij hebben de consulten als zeer prettig ervaren. En gedurende de gevoerde gesprekken was de neutraliteit van Christa evident. Het belang van alle betrokken partijen was gelijk en in ons geval was het belang van de kinderen leading in het advies. We zijn uiterst tevreden met het behaalde resultaat en zijn Christa dankbaar voor haar vriendelijke aanpak"

Eddy, november 2011:

Christa geeft deskundig en persoonlijk advies. Zij weet daarbij een goede balans te vinden tussen de emotionele en zakelijke aspecten van een scheiding.”

Coos en Rob, juni 2011:

Wij hebben de inzet van Christa als zeer persoonlijk en betrokken ervaren. In combinatie met haar professionaliteit maakt dat haar tot een erg goede, betrouwbare en prettige begeleidster bij een scheiding."

B te A, april 2011:

Wegens persoonlijk omstandigheden hebben wij besloten een scheiding in gang te zetten. Maar hoe ga je zo’n traject in? Wij hebben gekozen voor een scheidingsbemiddelaar. Het komt neer op een mediator, maar de hulpverlening gaat net iets verder. In eerste instantie hebben we verschillende mediators en scheidingsbemiddelaars gesproken en bij Christa Key hadden we het gevoel dat er echt naar ons geluisterd werd. Na een gratis informatiegesprek van een uur waar besproken werd hoe het traject zal lopen zijn we begonnen met het proces. Er zijn verschillende gesprekken geweest waar soms erg veel emotie bij kwam kijken. Het gaat per slot van rekening om je kinderen, je huis, je bezittingen en je toekomst. Het moet allemaal op een correcte wijze geregeld en verdeeld worden. Christa Key was als onafhankelijk persoon in staat om ons daarbij te helpen en advies te geven waar mogelijk. Met name als het ging om financiële vraagstukken bleek ze echt te weten hoe het zit en als ze het niet wist ging ze het uitzoeken, zodat bij een volgend gesprek de vraag beantwoord kon worden. Nadat alle gesprekken afgerond waren is er een scheidingsconvenant en een kinderregeling opgemaakt. Deze documenten zijn door een gespecialiseerde advocaat naar de rechtbank gestuurd, waarna de scheiding officieel uitgesproken kon worden. Het was een lange en emotionele weg, maar door de hulp van Christa Key hebben we het tot een goed eind kunnen brengen.”

Marielle uit Hoogland, april 2011:

Ik ben via een kennis in contact gekomen met Christa Key.
Nadat ik het contact formulier heb ingevuld, op de website, werd ik al snel gebeld, en werdt er een afspraak gemaakt, voor een vrijblijvend 1e gesprek.
Het 1e gesprek, was voor zowel mij als mijn ex-man bijzonder positief, en er werdt op geen enkele manier druk uitgeoefend, om met Christa in zee te gaan.
Wat erg positief aan alles was, is dat Christa 100% neutraal is gebleven, op het moment dat 1 van de partijen de kamer uitging, werden alle gesprekken gestaakt met betrekking op alles wat met de scheiding en afspraken te maken had.
Ik heb nooit het idee gehad, dat ze partijdig is geweest, afspraken zijn keurig op tijd nagekomen, en eventuele papieren, en het couvenant kwamen allemaal binnen supersnelle tijd binnen.
Mocht ik ooit in de toekomst nog iemand nodig hebben voor mediation / bemiddeling, dan zal het zeker bij Christa Key zijn.”